maanantaina, elokuuta 03, 2009

Surokin näyttely 2.8.

Tuli testattua eilen Helsingissä, että pärjään näyttelyssä yksin kahden kissan kanssa. Kummankin kissan tuomareilla oli suunnilleen yhtä monta kissaa arvosteltavana ennen minun kissojani, mutta toinen oli nopea ja toinen pohti pitempään arvosteluja ja valintoja. Ehdin oikein hyvin viedä itse molemmat kissat arvosteluun ja valintoihin.

Lähdin ajoissa näyttelyyn ja olin perillä jo ennen kahdeksaa. Ehdin ihan rauhassa sisustaa häkit ja syödä aamupalaa ennen kuin arvostelu alkoi.

Hyvinkään näyttelyn tuomarin mielipide Lotuksen kuviosta jäi vaivaamaan niin paljon, että ilmoitin kissan määrittelyluokkaan. Norjalainen tuomari oli ehdottomasti sitä mieltä, että kissa on ticked tabby. Suomalainen tuomari oli eri mieltä, mutta taipui. Kuvion muutos tuntui herättävän ihmettelyä ja keskustelua. En sitten tiedä, teinkö tyhmästi vai viisaasti, mutta uudella kuviolla jatketaan näyttelyissä käyntiä, kunhan saan sen virallisesti muutettua.

Molemmat kissat olivat ainoita kastraattinaaraita omassa väriryhmässään, joten sertikilpailua ei tullut. Lotusta verrattiin hienoon kastraattikolliin Tahvoon, joka voitti värin parhaan aivan oikeutetusti. Tuomarin parhaan valinnassa voitti pyhä birma, joka oli näyttelyn paras kastraattinaaras (jos nyt olen kirjoittanut oikein muistiin).

Taian väriryhmässä oli vain kaksi kastraattia, joten värin parasta ei valittu. Tuomarin parhaan valinnassa Taika päihitti sekä ragdollin että pyhän birman. En ymmärrä näitten rotujen päälle sen enempää, joten en tiedä, miten oikea valinta oli. Minulle oli suuri hämmästyksen ja ilon aihe, että kissa reilu puolitoistavuotiaana pääsee eka kerran paneeliin eikä pelkää siellä paljon ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti