maanantaina, marraskuuta 23, 2009

Norjalaisen metsäkissan juhlanäyttely 21.11.2009

Metsäkissaväki oli järjestänyt hienon erikoisnäyttelyn juhlistamaan yhdistyksen 20-vuotista taivalta. Deimos-kissoja oli paikalla vain kaksi, kun useamman kissan omistaja oli sairastunut.

Päivän aikana järjestettiin useita leikkimielisiä kilpailuja. Lotus pärjäsi tuuhein turkki -kisassa ja sai palkintokassin tavaraa.

Muuten neitiä pelotti näyttelytouhu ja se halusi piiloon. Onneksi mukana oli häkin sisustukseen tarkoitettu pyyhe, jonka alle saattoi suojautua.

Parhaasta häkkisisustuksesta järjestettiin Viikinki-aiheinen kilpailu. En jaksanut panostaa asiaan paljon. Häkin päälle taittelin villahuivin ja sen päälle istumaan viikinkihahmon ja savikipon, jossa oli tervakynttilä.

Lotuksella oli sertikilpailija. Tuomari vertaili kissoja kauan, mutta meidän rimpuilijakissa sai sertin, kun oli teknisesti kilpailijaansa parempi ja valmistui GIP:ksi. Tuomarilla oli vain nelosväriryhmän norskeja arvioitavana, joten sertivoitto tiesi myös pääsyä paneeliin ja NFO-erikoispaneeliin.

Tavallisessa paneelissa taitava assistentti sai Lotuksen hienosti esitettyä. NFO-paneelissa omistajat esittelivät itse kissansa. Oli jännää viedä Lotus itse paneelipöydälle. Tuomarit pyörivät tutkimassa kissoja ja onnistuin jopa pitämään väsähtäneen Lotuksen näyttelyasennossa. Kun tuomarit alkoivat nostaa numeroita esille, silmäni levisivät ammolleen. Lotus oli paras kastraattinaaras. Lopuksi valittiin Paras norjalainen metsäkissa, joka oli Nuori uros: Tähtitassun Vintiö, JW.

2 kommenttia:

  1. Hei! Kiinnitin huomiota tuon info pöydän kuvan kissaan. Sehän on meidän jo edesmenneen kissan Silvanian Daltonin isä Elmeri.Nyt teillä on niin ihania blogeja, silloin kun kävimme Daltonin kanssa näyttelyissä ei näin vielä ollut.Tällä hetkellä meillä on kaksi kotikissaa. Paljon onnea teille näyttelyihin ja ihanaa joulua!!

    VastaaPoista
  2. Nyt vasta luin viestisi. Kiva kun tunnistit tutun kissan. Ja kiitos onnentoivotuksista!

    VastaaPoista